Dudak dolgusu, dudak yapısının şekillendirilmesi ya da dudaklara hacim kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen, dudakların iç kısmı ve çevresine dermal dolgu enjekte edilmesi işlemine verilen isimdir.
Dudak Dolgusu Ne İşe Yarar?
Yaşlanmanın etkisi ile ciltteki kolajen, elastin doku ve hyaluronik asit miktarı azalır. Bu eksikliğin giderilmesi için dudak dolgusu işlemi uygulanır.
Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanmaz?
Hamile ve emziren kişiler, dudağında açık yara olanlar, uçuk enfeksiyonu aktif olanlar bu uygulamayı yaptıramaz.
Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Dudak dolgusu kalıcı sonuçlar sunar, kademeli tedavi hızı bulunur, enjekte edilen dudak dolgusu miktarı kontrol edilebilir.
Burun Dolgusu
Burun dolgusu, burnun genel görünümünden şikayetçi olan, küçük dokunuşların yeterli olacağı kişilere uygulanan ameliyatsız estetik yöntemidir. Kişilerin rahatsızlık hissettiği durumlara göre bu işlemden sonra burun şekil bozukluklarının hafiflemesi mümkün olur. Asimetri sorunları düzelir veya burun ucunun kalkması mümkün olur.
Burun Dolgusu Nedir?
Burun yapısında meydana gelen boşlukları gidererek istenen görüntülere ulaşmak için yapılan burun dolgusu kullanılır. Gerekli noktalara uygulanan dolgu malzemesi ile burnun daha kalkık, simetrik ve yüze uyumlu bir görünüm kazanması mümkün olur.
Burun Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Burun dolgusu hyaluronik asit kullanımı ile yapıldığından öncesinde hastalara anestezik krem sürülür. Yaklaşık yarım saat içerisinde istenen uyuşma sağlanır ve önceden belirlenmiş noktalara enjeksiyon yöntemi ile dolgu uygulamaları sağlanır. Yağ enjeksiyonu ile yapılacağı zaman ilk önce hastaların vücudundan uygun bölgelerden liposuction ile yağ alma işlemi gerçekleştirilir. Ardından alınan yap gerekli alanlara enjekte edilir.
Burun Dolgusu Neleri Yok Eder?
Burun dolgusu yöntemi ile burundaki asimetriler ve burun kemerindeki çöküntüler düzeltilebilir. Bu işlem cerrahi bir uygulama değildir. Deriye kesi atılması durumları söz konusu olmaz. Bu yöntemde hastalar ağrı ya da acı hissetmezler.
Burun Dolgusu İşlemi Hangi Dolgularla Yapılabilir?
Burun dolgusu işlemi öncesinde dolgu yapılacak alanlara deri üzerine anestezik krem sürülür. İlgili alanlarda uyuşma sağlandıktan sonra antiseptik solüsyon sürülerek bu bölge temizlenir. Burun dolgusu işleminde dolgu maddesi olarak çoğunlukla hyaluronik asit kullanılır.
Burun Dolgusu Kimler İçin Uygundur?
Burunda yapısal olarak bulunan eğriliklerde, burun kökü çökmelerinde, yapısal olarak ya da mimik hareketlerine bağlı olarak burun ucundaki düşüklük durumlarında, cerrahi operasyona bağlı gelişen hafif deformasyonlarda burun dolgusu uygulamaları gerçekleştirilebilir.
Jawline Dolgusu Nedir?
Çenenin uç kısımlarından başlanarak kulak önüne doğru gerçekleştirilen jawline dolgusu işlemlerdir. Böylece çenenin her iki kısmının belirgin bir hal alması mümkün olur. Dolgu çene hatlarına ve uç kısımlara doğru yapılarak yüz bölgesinin estetik bir görünüm kazanması mümkün olur. Jawline dolgusu hem kadınlara hem erkeklere yapılan bir uygulamadır. Böylece çene bölgelerinin belirgin bir hal alması mümkün olur.
Jawline Dolgusu Kimler İçin Uygundur?
18 yaşından büyük olan herkes jawline dolgusu yaptırabilir. Devamlı ilaç kullananlar, bebek emzirenler veya hamile olanlar, çene bölgesinde cilt reaksiyonu bulunanlar, vücudunda iltihap olanlar enjeksiyon yaptıramazlar. Bu tür dolgu işlemleri yaptırmadan önce kişilerin uzman hekimlere başvurmaları, kullanmış oldukları ilaçlar ve rahatsızlıklar ile ilgili bilgi vermeleri gerekir.
Jawline Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Jawline dolgusu yapılırken iğneleme yöntemleri ve enjeksiyon teknikleri tercih edilir. Çenede bulunan çukurların doldurulması sağlanır. Ön planda olan noktaların dengelenmesi sağlanır. Bu şekilde çene yapısının çok daha soft bir görünüm kazanması mümkün olur. Yüzün alt bölgesinin doldurulmasını temel alan uygulamada birden fazla çene dolgu malzemesi kullanılır.
Jawline Dolgusu Öncesi Sonrası
Dolgu enjeksiyonlarının etkisi hızlı bir şekilde görülmeye başlar. En fazla yarım saat süren işlem sonrasında çene ve yüz kısmında belirgin değişimler meydana gelir. Cilt dokusunu destekleyen bu uygulamalar çoğunlukla lokal anestezi altında gerçekleştirilir.