Estetik görünüm için en çok tercih edilen uygulamalardan biri de jawline dolgu uygulamasıdır. Çene yapısı ile bağlantılı olarak sarkmış ve esnekliğini kaybetmiş ciltler için jawline dolgu en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Sağlık açısından son derece güvenilir olan bu işlem için operasyon gereklidir.
İçindekiler
- 1 Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?
- 2 Jawline Dolgunun Yüzdeki Etkileri Nelerdir?
- 3 Jawline Dolgusu ile Daha Genç Görünüm Elde Edilir mi?
- 4 Jawline Dolgusu Kalıcı mıdır?
- 5 Jinekomasti Neden Olur?
- 6 Kimlerde Jinekomasti Görülür?
- 7 Jinekomasti Tipleri Nelerdir?
- 8 Jinekomasti Belirtileri Nelerdir?
- 9 Jinekomasti Nasıl Tedavi Edilir?
- 10 Gıdı Estetiği Nedir?
- 11 Gıdı Estetiği Hangi Yaşlarda Uygulanır?
- 12 Gıdı Eritme Kaç Seans Uygulanmalıdır?
- 13 Gıdı Estetiği İyileşme Süreci
- 14 Gıdı Estetiği Fiyatları
Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?
Jawline dolgusu nasıl yapılır diye merak ediyorsanız öncelikle görünümünü geliştirmek ve tanımlamak için dermal dolgu maddelerinin çene hattı bölgesine enjekte edilmesini içeren kozmetik bir prosedürdür. Çene hattı büyütme için kullanılan dermal dolgu maddeleri genellikle vücutta doğal olarak oluşan ve cildi nemlendirmeye ve dolgunlaştırmaya yardımcı olan bir madde olan hyaluronik asitten yapılır. Kullanılan bu hyaluronik asit herhangi bir yan etkiye yol açmaz.
Jawline Dolgunun Yüzdeki Etkileri Nelerdir?
Jawline dolgusu, yüz hatlarını daha belirgin hale getirebilir ve genel olarak yüzün daha çekici görünmesini sağlayabilir. Bu dolgunluk, yüzün alt kısmındaki kemik yapısının daha belirgin hale gelmesine yardımcı olur ve çenedeki sarkmaları önleyebilir. Ayrıca, çene ve boyun bölgesindeki cilt sıkılığını artırarak yaşlanma belirtilerinin azalmasına da yardımcı olabilir.
Jawline dolgusu, aynı zamanda kişinin kendine olan güvenini artırabilir ve pozitif bir görüntü sağlayarak sosyal ve iş hayatında olumlu etkiler yaratabilir. Bu nedenle, son yıllarda, jawline dolgu sağlamak için çeşitli estetik işlemler ve tedaviler popüler hale gelmiştir.
Jawline Dolgusu ile Daha Genç Görünüm Elde Edilir mi?
Yüz ve çene hatlarında daha estetik bir görünüme sahip olmanızı sağlar. Keskin hatlı bir görünüme sahip olmanızı sağlar ve gıdı bölgesindeki sarkmalarının giderilmesine yardımcı olur. Çene ucunun sivriliğini törpüleyerek daha estetik bir görünüme sahip olmanızı sağlar.
Jawline Dolgusu Kalıcı mıdır?
Jawline dolgusu, çene hattının belirginleştirilmesi için kullanılan bir kozmetik işlemdir. Ancak bu işlem kalıcı değildir ve belirli bir süre sonra etkisi azalmaya başlar. Jawline dolgu yaklaşık 6 ay ila 2 yıl arasında değişen bir süre boyunca etkili kalabilir.
Jinekomasti Nedir ve Belirtiler Nelerdir?
Jinekomasti, erkeklerde bulunan östorojen hormonunun fazla salgılanmasından açığa çıkan, fakat erkek sağlığına zarar verecek etkiye sahip olmayan, ancak estetiksel açıdan rahatsızlık veren meme dokusunun normalden fazla büyümesine sebep olan durumdur. Bazı durumlarda iki memenin bazı durumlarda da tek memenin büyümesi görülür. Memeler birbirinden bağımsız olarak ikisi de farklı boyutlarda olabilir. Jinekomasti, doğduğumuz anda ortaya çıkabileceği gibi ergenlik çağında veya yaşlılık döneminde de büyüme hormonunun etkisiyle de farklı dönemlerde görülebilir.
Jinekomasti Neden Olur?
Vücudumuzda bulunan testosteron hormonunun dengeli seviyede bulunmamasından ve düzensiz şekilde gelişmesinden kaynaklanır. Testosteron hormonunun azalması veya artması durumunda östorojen hormonu devreye girer ve düşen testosteron hormonu nedeniyle östorojen hormonu normalden fazla salgılanmaya başlar.
Kimlerde Jinekomasti Görülür?
Çevresel faktörlerin de jinekomasti oluşumunda etkisi vardır. Çeşitli tıbbi ilaçların kullanımında, kişinin alkol ve uyuşturucu tüketiminde, bitkisel takviye gıdaların kullanımı da jinekomasti durumunu arttırabilir.
Bazı durumlarda da jinekomasti durumunun herhangi bir müdahale olmaksızın kendiliğinden geçtiği gözlemlenmiştir. Özellikle ergenlik çağı çocuklarında büyüme hormonu ile beraber vücudun gelişmesi jinekomastiye sebep olurken ileriki dönemlerde meme dokusundaki şişliğin kendi kendine inmesi normaldir.
Jinekomasti Tipleri Nelerdir?
Jinekomasti 3 tipi vardır. Bunlar;
1) Glandüler tip (meme bezine gland denir ve glandüler tipte meme dokusunda yoğunluk vardır.)
2) Lipomatöz tip (meme dokusunda artış yoktur sadece yağ dokusunda artış mevcuttur.)
3) Karışık tip (En sık görülen jinekomasti tipidir. Meme ve yağ dokusunda birlikte eşit oranda artış gözlenir)
Jinekomasti Belirtileri Nelerdir?
Jinekomasti bazen bir hastalığın belirtisi olabilirken, bazen de ilaç kullanımı veya hormonal değişiklikler gibi nedenlerle oluşabilir. Jinekomasti genellikle tedavi edilebilir ve tedavi seçenekleri arasında ilaç tedavisi, cerrahi müdahale veya altta yatan bir sağlık sorununun tedavisi yer alabilir.
Jinekomasti Nasıl Tedavi Edilir?
Jinekomastinin altında yatan nedenler, hormonal dengesizlikler, ilaç kullanımı, obezite veya tiroid hastalığı gibi birçok faktöre bağlıdır. Jinekomasti tedavisi, altta yatan nedenin tedavisine bağlı olarak değişebilir. Örneğin, hormonal dengesizlikler jinekomastiye neden oluyorsa, hormon tedavisi veya ameliyat gibi tedaviler önerilebilir.
Gıdı Estetiği Nedir?
Gıdı estetiği, genellikle çene bölgesindeki görünümü iyileştirmek amacıyla yapılan estetik bir işlemdir. Gıdı, çene altında bulunan bölgedir ve bazı insanlar için fazla yağ birikimi veya gevşek cilt nedeniyle istenmeyen bir görüntüye neden olabilir.
Gıdı bölgesinin birbirinden farklı olmasında birçok faktör mevcuttur. Gıdı bölgesindeki bozuklukların ve kötü görüntünün en çok görülen sebeplerinden biri gıdının esnek yapısını kaybetmesi, düzensiz beslenme ile beraber ani ve aşırı kilo alımları alınan yağ tabakasının gıdı bölgesine gitmesine sebep olur.
Gıdı Estetiği Hangi Yaşlarda Uygulanır?
Yaşın ilerlemesinden kaynaklı vücudun dinç ve diri yapısını yitirmesi de gıdının esnemesine ve sarkmasına yol açabilmektedir. Veya doğuştan bir şekilde çene duvarındaki kasların güçsüz olması gıdı bölgesinde çeşitli sarkmalara neden olabilir.
Gıdı Eritme Kaç Seans Uygulanmalıdır?
Gıdı estetiği işlemi, genellikle lokal anestezi altında yapılır ve genellikle birkaç saat sürer. İyileşme süreci, işlemin türüne ve kişinin vücudunun tepkisine göre değişebilir, ancak genellikle birkaç gün ila birkaç hafta arasında sürer.
Gıdı Estetiği İyileşme Süreci
Gıdı estetiği iyileşme süreci işlem sonrası birkaç hafta boyunca şişlik, morluk ve hassasiyet olabilir. Gıdı eritme işlemi ortalama 15dk sürmektedir. Gıdı estetiği iyileşme süreci ise hastaya göre farklılık gösterir.
Gıdı Estetiği Fiyatları
Gıdı germe ameliyatı fiyatları, öncelikle hangi tip bir gıdı germe ameliyatı yapılacağına bağlıdır. Tam gıdı germe, farklı müdahalelerde uygulanacaksa fiyatlar farklılık olacaktır. Gıdı estetiği fiyatlarını beraber başka bir uygulama yapılıp yapılmayacağı etkiler.