Lazer epilasyon cihazı, istenmeyen kıllardan minimum düzeyde acıyla kurtulmaya yarayan; lazer ışınının tek dalgada uygulanması prensibiyle çalışan cihazdır. Saniyelik atışlarla her bölge üzerine uygulanabilen bu cihazlar odaklandığı noktada bulunan kıl kökleri dışında hiçbir dokuya zarar vermez.
Lazer epilasyon ve zayıflama cihazları, zaman ilerledikçe kişisel bakımlarını düzenli gerçekleştirmek ve görünümlerini kontrol etmek için ayırabilecekleri vakitleri azalan bireylere, bu sorunlarına kolay yoldan çözüm bulma şansı sunmuştur.
İstenmeyen kıllardan kısa bir zaman diliminde kurtulmaya yarayan lazer epilasyon cihazları her geçen gün daha çok geliştirilerek farklı kıl tiplerine sahip insanlar için daha çok seçenek yaratıyor; zayıflama cihazları ise vücudumuzda sıkılaşmasını istediğimiz ancak türlü sebeplerden dolayı sıkılaşmasını sağlayamadığımız bölgeler üzerinde kullanılarak yaşlanmış dokuların gençleştirilmesini, zarar görmüş olanların ise tamir edilmesini sağlıyor ve daha ince bir görünüm elde edilmesine yarıyor. Bu alanda teknolojinin gelişimi ve uzmanların yetkinliği ile bireyler, kendilerine uygun cihazlar ile işlem yaptırarak yüzlerini güldüren sonuçlar alıyor.
İçindekiler
- 1 Lazer Epilasyon Cihazı Ne İşe Yarar?
- 2 Lazer Epilasyon Cihazı Nasıl Kullanılır?
- 3 En İyi Lazer Epilasyon Cihazları
- 4 Lazer Epilasyon Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
- 5 Lazer Epilasyon Cihaz Modelleri ve Fiyatları
- 6 Bölgesel Zayıflama Cihazları
- 7 Bölgesel Zayıflama Cihaz Özellikleri
- 8 Cihazlar Zayıflatır Mı?
- 9 Bölgesel Zayıflama Cihaz Fiyatları
Lazer Epilasyon Cihazı Ne İşe Yarar?
Bireyler, farklı bölgelerde çıkan kıllardan kurtulmak için tarih boyunca farklı yollar denemiştir ve bu denemeler sonucunda birçok kıl alma tekniği geliştirilmiştir. Ancak bu tekniklerden hiçbiri nihai bir çözüm sunmadığından denemeler devam etmiş; teknolojinin gelişmesiyle de ortaya lazer epilasyon yöntemi çıkmıştır.
Lazer ışınlarının düz demetler halinde yayılmasını sağlayarak bölgesel odaklanma yapan lazer epilasyon cihazları, odaklandığı bölgede bulunan kılları hedef alarak kıl köklerini ısıtır. Isıdan dolayı tahrip olan köklerden melanin pigmenti emilir; epilasyon seansları ardından kıllar dökülmeye başlar, zamanla daha az çıkar.
Lazer Epilasyon Cihazı Nasıl Kullanılır?
Bu cihazları kullanan kişinin uzman olması öncelik verilecekler listesinin başındadır. Lazer epilasyon cihazları bazı noktalarda aynı özellikleri gösterse de birbirlerinden farklı olduklarından dolayı hepsinin kullanım biçimi farklıdır. Bu yüzden kullanılan cihazın belgeleri detaylı incelenmeli ve cihaz, özellikleri amaç doğrultusunda tespit edildikten sonra seçilmelidir. İşlem gören bölgenin uzman tarafından belirtilen süre boyunca suya ve tahriş edici kimyasal maddeye maruz kalmaması gerekir.
En İyi Lazer Epilasyon Cihazları
En iyi cihaz, kişiden kişiye değişmektedir çünkü her birey birbirinden farklı cilt ve kıl özelliğine sahiptir. Yaygın olarak kullanılan dört çeşit lazer epilasyon yöntemi vardır. Bunlardan koyu ten için Nd Yag; açık ten, koyu renk kıl için Alexandrite; kumral ve orta koyulukta ten için Diod; çok açık ten, çok ince kıllar için Ruby en iyisidir.
Lazer Epilasyon Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Atış sayısı cihazın ömrünü belirler ve satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biridir. Hassasiyete göre ayarlama yapabilmek için kaç kademeli olduğuna, şarj edilebilir olup olmadığına, hangi bölgeler için uygunluk gösterdiğine, fiyat aralığına dikkat edilmelidir. Evde kullanmak için lazer epilasyon almadan önce daha önce kullanan kullanıcıların cihazın verimliliği hakkındaki yorumları dikkate alınmalı; her bireyin cilt ve kıl tipinin farklılık gösterdiği de unutulmamalıdır.
Lazer Epilasyon Cihaz Modelleri ve Fiyatları
Yaygın olarak kullanılan dört cihazdan ND Yag lazerin dalga boyları en yüksek seviyededir; ancak düşük melanin emilimi gösterdiğinden ince kıllar üzerinde kullanıldığında ağrıya ve daha az etkiye sebebiyet verebilir.
Alexandrite, vücut üzerindeki daha geniş bölgeyi daha kısa sürede tarayabilen bir cihazdır; uzun dalga boyuna sahip olsa da yüksek melanin emilimi yapar ve bu nedenle fazla koyu tenlerde renk değişikliği yapabileceğinden tercih edilmemektedir.
Diyot lazer, kumral ve orta koyu cilt tiplerinde kullanılır; hem kısa hem de uzun boyda dalga atışları yapabilir. Tek dezavantajı koyu cilt tipine sahip bireyler için seans sayısının artırılmasına sebep olabilir.
Yaygın kullanılan cihazların sonuncusu Ruby ise en eski tiptir; en ince kıllara bile etki edebilir ve iyi sonuç alınmasını sağlayabilir. Melanin emme oranı çok yüksek olduğundan tende renk açılmasına sebep olabilir, bu yüzden yalnızca çok açık renkteki cilt tiplerinde kullanılır.
Profesyonel lazer epilasyon cihazları, teknolojinin yüksek kullanımı sonucu üretilmişlerdir. Bundan dolayı fiyat aralıkları eski ve klasik cihazlardan çok daha yüksek olabilir. Ortalama altmış bin dolardan başlayan bu fiyat aralığı, cihazın markasına ve özelliklerine göre yüz bin dolar bandına kadar esneklik gösterebilmekte hatta daha da üstüne çıkabilmektedir.
Evde kullanılan lazer epilasyon cihaz fiyatları ise yine markasına ve uygulanabilir bölgesine göre ortalama beş bin liradan başlamaktadır.
Bölgesel Zayıflama Cihazları
Bölgesel zayıflama için pek çok farklı cihaz kullanılmaktadır ancak bunlardan en çok tercih edilenler Ultrashape, Smoothshapes ve Eximia cihazlarıdır.
Bölgesel Zayıflama Cihaz Özellikleri
Bölgesel zayıflama cihazları arasında Eximia, yağ parçalarını cilt üzerinden gönderilen ses dalgalarıyla parçalayarak tamamen yok edebilen bir yöntemdir. Uygulama sonrasında gerçekleştirilen vakum işlemi, inceltilen bölgelerde derinin toparlanmasını ve parçalanan yağ atıklarının uzaklaştırılmasını sağlar. Tek seanslık uygulamada 1 ila 12 santimetre incelme görülebilir. Hamilelik, morbit obezite, doku ve endokrin patolojileri, hiper kalorili diyet uygulama, kalp pili bulundurma, karaciğer-böbrek bozukluklarına sahip olma gibi durumlarda kesinlikle uygulanmaz.
Özellikle selülit görünümünden şikayetçi olan bireyler için kullanılan Velasmooth, cihazlar arasında en gelişmiş olanıdır ve klinik onaylardan geçmeyi başarmıştır. Vücut inceltme, selülit görünümü azaltma, cilt sıkılaşması, yapıda iyileşme vaatlerinde bulunan bu cihaz geniş ışık spektrumuna sahiptir.
Soğuk lipoliz cihazları, istenmeyen yağların biriktiği bölgelere ayarlanan dereceye kadar soğutur. Soğutma işlemiyle zarların erimesini sağlayan cihaz, makrofajlar tarafından emilir ve yok edilir. 5 ila 13 santimetre bandında incelme sağlanabilir.
Lenf drenaj, vücudun biriktirdiği ödemin atılmasını sağlayan bir yöntemdir. Vücudun tamamına uygulanır.
Bölgesel Zayıflama Cihazlarının Uygulama Alanları Nelerdir?
Tüm vücut bölgelerine uygulanabilen bölgesel zayıflama cihazları genel olarak basen, bel çevresi, üst kollar ve kalça bölgeleri üzerinde kullanılmaktadır.
Cihazlar Zayıflatır Mı?
Bölgesel zayıflama cihazları, bireylerin kilo vermesini yani zayıflamasını sağlamaz. Yalnızca inatçı yağların eritilmesine yarayan bu cihazlar, zayıflama konusunda bireylere destek olarak daha fit bir görünüm kazandırma prensibine dayanmaktadır.
Bölgesel Zayıflama Cihaz Fiyatları
Cihaz tipi ve özelliklerine, markasına göre değişiklik gösteren bölgesel zayıflama cihazları, ortalama otuz beş bin liradan başlayarak altı yüz bin liraya, hatta daha yüksek sayılara çıkabilmektedir.