Göz sulanması sorunu her yaş grubunda görülebilir. Göz sulanması bazen alerjik nedenlerden dolayı olabilir bazen de göze herhangi bir yabancı cisim kaçmasından dolayı da göz sulanması görülebilir.
İçindekiler
- 1 Göz Sulanması Belirtileri Nelerdir?
- 2 Göz Kapağı Estetiği Nedir?
- 3 Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri
- 4 Göz Kapağı Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?
- 5 Göz Kapağı Estetiği Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?
- 6 Göz Kapağı Düşüklüğü (Pitozis)
- 7 Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
- 8 Göz Kapağı Düşüklüğü Kendiliğinden Geçer mi? Nasıl Geçer?
Göz Sulanması Belirtileri Nelerdir?
Göz sulanması gözlerde yaşarma kızarıklık bulanık görme gibi sorunlarla kendini belli eden bir göz rahatsızlığıdır.
Göz Sulanması Teşhisi Nasıl Konur?
Göz sulanması teşhisi uzman bir göz hekimi tarafından konulur. Genel bir muayene yapıldıktan sonra uzman hekim göz sulanması probleminin nasıl aşılacağı konusunda size tavsiye verir.
Göz Sulanması Nedenleri Nedir?
Göz sulanması pek çok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenle öncelikle kapsamlı bir muayeneden geçmekte fayda vardır.
Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığı Neden Olur?
Gözyaşı kanalı tıkanıklığı genellikle doğuştan ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Ayrıca bazı travmalar ve iltihabi rahatsızlıklar nedeni ile de gözyaşı kanalı tıkanıklığı ile karşı karşıya kalınabilir.
Göz Kapağı Estetiği
Günümüz dünyasında pek çok farklı estetik ameliyat türünü duymuşuzdur. Göz kapağı estetiği ameliyatı da bu estetik ameliyat çeşitlerinden biridir. Göz kapağı estetiği ameliyatı pek çok kişinin yoğun ilgi göstermiş olduğu ameliyat türü olarak karşımıza çıkıyor. Bu ameliyat hem kadınlar hem de erkekler tarafından yaptırılıyor.
Göz Kapağı Estetiği Nedir?
Göz kapağı estetiği teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte günümüzde en fazla uygulanan estetik ameliyatlar arasında yerini almıştır. Tıptaki adı ile blefaroplasti olarak bilinen göz kapağı estetiği ameliyatı uzman estetik cerrahlar tarafından yapılır. Göz kapağı estetiği yapılmasının amacı ise göz kapağındaki sarkmış derinin toparlanmasıdır.
Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri
İlerleyen yaşla birlikte göz kapakları elastikiyetini kaybeder ve göz kapaklarında sarkma görülür. Bu sorun hem kişinin görüş alanının kısıtlar hem de estetik açıdan göze hoş görünmez. Bu noktada insanlar göz kapağı estetiğine başvuruyorlar. Oldukça başarılı sonuçlar veren göz kapağı estetiği sonrasında insanlar kendilerini çok daha özgüvenli ve mutlu hissediyorlar.
Göz Kapağı Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?
Göz çevresindeki derinin gevşemesi ve zaman içerisinde sarkması durumunda göz kapağı estetiği ameliyatına başvurulur. Bu ameliyat genellikle 35 yaş sonrasında yapılıyor. Ancak medikal anlamda göz kapağı estetiğine ihtiyaç duyan kişiler de uzman hekim muayenesinden geçtikten sonra göz kapağı estetiği yaptırabilirler.
Göz Kapağı Estetiği Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?
Göz kapağı estetiği ameliyatı olduktan sonra aynı gün içerisinde evinize gitmeniz mümkündür. Daha sonra hekiminizin size tavsiye etmiş olduğu ilaçları kullanmalısınız. Ayrıca yapmanız ve yapmamanız gerekenler konusunda da dikkatli olmanız gereklidir. Göz çevresi bakımlarınızı aksatmadan yaparak hızlı bir iyileşme süreci sağlayabilirsiniz.
Göz Kapağı Düşüklüğü (Pitozis)
Tıp dünyasındaki adı ile pitozis olarak bilinen göz kapağı düşüklüğü günümüzde birçok insanın karşılaşmış olduğu bir göz sorunudur. Göz kapağı düşüklüğü sorunu yaşayan kişilerin göz kapakları normal göz kapağı seviyesinden bir miktar daha aşağıda olur. Göz kapağı düşüklüğü tek gözde görülebileceği gibi her iki gözde de görülebilir. Ayrıca her yaş grubunda ortaya çıkabilen bu rahatsızlık ilerleyen yaşlarda daha fazla görülebiliyor.
Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Göz kapağı düşüklüğü tedavisi konusunda insanlar arama motorları üzerinden araştırmalar yapıyorlar. Eğer göz kapağı düşüklüğü problemi ile karşı karşıya iseniz bu sorunun cerrahi müdahale olmadan çözülebilmesi mümkün değildir.
Göz Kapağı Düşüklüğü Kendiliğinden Geçer mi? Nasıl Geçer?
Göz kapağı düşüklüğü kendiliğinden geçecek bir problem değildir. Bu nedenle öncelikle uzman bir göz hekimi tarafından muayene olunmalı ve daha sonrasında hekimin kararı ile cerrahi müdahale sağlanmalıdır.