featured

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Donuk omuzlar adeta her iki omuz bölgesinin hareket ettirilmesinde güçlük yaşanmasıdır. Bu durumda hasta kendini rahat bir şekilde dahi ifade edemez. Vücut dilinde sorun görülebilir. Omuz bölgesi donuk durumda kalabiliyor. Donuk omuzları tanısı ise basit bir şekilde konur. İşlemden önce hasta öyküsü alınır. Hemen sonrasında donuk omuzların filmi görüntülü olarak çekilir. Böylece hastada donuk omuzlar olup olmadığı kesin olarak teşhis edilir.

Donuk Omuz Nasıl Meydana Gelir?

Donuk omuzlar her iki omuzlarda donukluk durumu görülmesi olarak tanımlanabilir. Bu durum başarısız omuz ameliyatları,hareketsiz yaşam tarzına bağlı olarak meydana gelebilir.

Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?

Donuk omuzlar tedavi edilebilir bir sorundur. Bu kapsamda donuk omuzların tedavisi uzman doktor tarafından özel kliniğinden yapılır. Omuz bölgesinde cerrahi girişim yapılarak buradan hasarlı damar veyahut lifler tespit edilir. Bu aşamadan itibaren hasarlı damar ya da liflerin tamiri yapılarak işlem tamamlanır. Bu kapsamda donuk omuz gibi diz artroskopileri ameliyatları uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Diz Artroskopisi Tedavisi

Diz artroskopileri hakkında birçok konular merak ediliyor. Bu kapsamda söz konusu diz hastalığının tedavisi ilaçlar yapılır mı merak ediliyor. Diz artroskopilerinin tedavisi herhangi ilaçlar ya da serum üzerinden yapılması mümkün değildir. Çünkü diz artroskopisi direk olarak bu bölgedeki damar ya da liflerin zedelenmesine bağlı olarak meydana geliyor.

Bu nedenle söz konusu sağlık sorunu tedavisi daha çok cerrahi müdahale üzerinde yapılıyor. Bu kapsamda diz artroskopileri belirtileri görüldüğünde hemen doktordan gerekli ameliyat yöntemi talep edilmelidir.

Diz Artroskopisi Nedir?

Diz artroskopileri daha çok diz bölgesinin zedelenmesi anlamına geliyor. Bu kapsamda söz konusu sorun toplumun büyük bir kısmında görülebiliyor. Ayrıca diz artroskopisi yüksek kaliteye sahip olan hijyenik ameliyathane üzerinden tedavi edilir. Bu kapsamda söz konusu sağlık sorunu tedavisi sırasında hastanın enfeksiyona maruz kalması söz konusu değildir.

Diz Artroskopisi Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Diz artroskopilerine daha çok diz bölgesinde şiddetli ağrılar görülmesi durumunda ihtiyaç duyulur. Bu kapsamda omuz yırtığı gibi diz artroskopileri özel doktor klinik merkezlerinden hafta içi 5 gün boyunca tedavisi yapılır.

Diz Artroskopisi Faydaları

Diz artroskopilerinin faydaları söz konusudur. Söz konusu ameliyat sonrasında hastalar kendileriyle çok daha barışık kalabiliyor. Diz artroskopleri faydaları arasında diz bölgesinde yeniden damar ve lif yırtılma riskinin azalmasını sağlamasıdır. Bu kapsamda hastanın uzun yıllar sonrasında yeniden söz konusu ameliyatı olmak zorunda kalmamasıdır.

Omuz Yırtığı Neden Olur?

Omuz yırtılmaları çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelebilir. Bireylerin ağır işlerde çalışması,başarısız omuz ameliyatları geçirmiş olması,yaş etkeni,kalitesiz ya da hareketsiz yaşam tarzına sahip olunması,omuz bölgesinden ağır nesnelerin uzun süreli olarak taşınması omuzlarda yırtılmalara neden olabiliyor. Bu kapsamda omuz yırtığı oluşmaması açısından söz konusu etkenlerden uzak durulması gerekir.

Omuz Yırtığının Belirtileri Nelerdir?

Omuz yırtılmalarının pek çok belirtileri söz konusudur. Bu belirtiler arasında omuzların hareket ettirilmesinde zorluk yaşanması birinci sırada yer alır. Çünkü omuz yırtılmaları direk olarak bu bölgedeki damarların yırtılması demektir. Damar yırtılmaları beraberinde hastanın gün boyu özgür bir şekilde vücudunu hareket ettirememesine neden olacaktır.

Omuz yırtılmasının ana belirtileri arasında omuz bölgesinde ağrıların meydana gelmesidir. Hasta bu durumda gün içerisinde uzun süreli olarak bu ağrılara maruz kalmak zorunda kalabiliyor. Bu durum hastanın iş ve sosyal hayatının olumsuz yönde etkilenmesine neden olacaktır.

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?

Omuz yırtılmaları kolayca teşhis edilebilir. Fakat bu kapsamda en kaliteli doktor klinik merkezi tercih edilmelidir. Kalitesiz özel klinik merkezleri omuz yırtılmaları tanısında hatalar yapabiliyor. Bu durum doğal olarak hasta memnuniyetsizliğine neden olacaktır. Profesyonel doktor klinik merkezinden ise omuz yırtılmaları yüksek teknolojili görüntülü bilgisayar üzerinden teşhis edilir. Bu kapsamda hatalı tanı konulması söz konusu değildir. Omuz bölgesi görüntülenerek buradaki tüm damar ve lifler en ince ayrıntısına dek incelenir. Böylece hastada omuz kısmı yırtılması olup olmadığı anlaşılabilir.

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Popüler Kadın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!